مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

اعتراض ثالث چيست ؟ ممكن است دعوايي در دادگاه اقامه شده باشد و نسبت به آن راي صادر شود منتهي اجراي حكم، باعث تضييع حق شخص ثالثي كه جزء اصحاب دعوا نبوده بشود. قانونگذار از طريق پيش بيني اعتراض شخص ثالث سعي كرده از اين تضييع حق جلوگيري كند. اين اعتراض تشريفات قانوني خودش را دارد كه به آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : اعتراض ثالث

آراي قابل اعتراض ثالث

۱.آراي حقوقي دادگاه‌هاي عمومي، انقلاب و تجديدنظر.

۲.آراي ديوان عدالت اداري.

۳.آراي داوري.

۴.تمام احكام و قرار‌ها.

اصحاب دعواي اعتراض ثالث

دو طرف دارد.

معترض

الف. معترض بايد خارج دعوا باشد.

قانون مقرر كرده كه اگر درخصوص دعوايي راي صادر شود كه به حقوق شخصي خارج دعوا خللي وارد كند و آن شخص يا نماينده او در دادرسي‌اي كه منتهي به راي شده است به عنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشد، حق اعتراض دارد.

دخالت اشخاص در دادرسي ممكن است اصالتا و يا توسط نمايندگان قانوني آن‌ها، به مفهوم اعم واژه باشد. پس اگر در دادرسي منتهي به صدور راي يكي از اصحاب دعوا از طريق وكيلش دخالت كرده، اصيل نمي‌تواند نسبت به آن راي اعتراض ثالث كند.

همچنين در مواردي كه اشخاص حقوقي توسط نماينده خود در دادرسي دخالت داشته‌اند نمي‌توانند خود شخصا يا توسط نماينده به راي‌اي كه در آن دادرسي صادر مي‌شود اعتراض نمايند.

درعين حال دخالت شخص در دادرسي منتهي به صدور راي مانع اعتراض قائم مقام آن‌ها به راي مزبور مي‌شود.

ب.معترض بايد ذينفع باشد.

معترض بايد در دعواي اعتراض شخص ثالث ذينفع باشد منتهي لازم نيست امكان زيان براي معترض قطعي و منجز باشد.

معترض‌عليه

طبق قانون، اعتراض بايد به طرفيت محكوم‌له و محكوم‌عليه راي مورد اعتراض باشد. اشخاصي كه در دعواي اصلي خواهان و خوانده بودند در دعواي اعتراض شخص ثالث بعنوان معترض‌عليه پرونده معرفي مي‌شوند.

اقسام اعتراض

طبق قانون اعتراض شخص ثالث به دو قسم اصلي و طاري تقسيم مي‌شود.

اعتراض ثالث اصلي

اگر شخص خارج دعوا راي‌اي را كه در دعواي قبل صادر شده خلاف حقوق خود بداند مي‌تواند به آن اعتراض بكند. اين اعتراض به موجب دادخواستي كه تقديم دادگاه صادر كننده حكم قطعي مي‌شود به عمل مي‌آيد.

اگر راي داراي چند جزء باشد و شخص خارج دعوا به يك جزء آن معترض باشد بايد نام محكوم‌له و محكوم‌عليه همان قسمت از راي را بنويسد و درج نام محكوم‌له و محكوم‌عليه ساير قسمت‌هاي راي لازم نيست.

اعتراض ثالث طاري

اعتراض طاري (غير اصلي) عبارت است از اعتراض يكي از طرفين دعوا به رايي كه در دعوايي صادر شده و يكي از طرفين بدان استناد كرده است.

اعتراض ثالث طاري بدون تقديم دادخواست و به موجب درخواست در دادگاه رسيدگي كننده به دعواي فعلي مطرح مي‌شود.

اين اعتراض محدوديت زماني ندارد و ممكن است تا قبل از ختم رسيدگي به دعواي فعلي، صورت بگيرد. رسيدگي بدين اعتراض به اين شكل صورت مي‌گيرد كه اگر دادگاه رسيدگي كننده به دعواي فعلي از دادگاه صادر كننده راي معترض‌عنه پايين‌تر نباشد، همين دادگاه به اعتراض هم رسيدگي مي‌كند. البته به شرط آنكه صلاحيت ذاتي رسيدگي به اين دعوا را داشته باشد.

اما اگر دادگاه فعلي از دادگاه صادر كننده راي معترض‌عنه پايين‌تر باشد در اين صورت به معترض خارج دعوا ۲۰روز مهلت داده مي‌شود تا دادخواست اعتراض خود را به دادگاه صادر كننده راي مورد اعتراض ثالث تقديم كند و اگر دادگاه رسيدگي كننده به دعواي فعلي نتيجه آن اعتراض ثالث را در راي خود موثر بداند تا تعيين نتيجه اعتراض، رسيدگي خود را متوقف مي‌كند. ( توجه داشته باشيد كه در اين حالت، اعتراض ثالث طاري، نيازمند دادخواست و رعايت تشريفات و پرداخت هزينه دادرسي است. )

شرايط دادخواست اعتراض ثالث

در دادخواست اعتراض بايد مفاد و شرايط زير رعايت شود.

۱.درج نام و نام خانوادگي و محل اقامت معترض و نماينده او.

۲.درج نام و نام خانوادگي و محل اقامت معترض‌عليه.

۳.درج مشخصات راي مورد اعتراض.

۴.درج مشخصات دادگاه صادر كننده راي مورد اعتراض.

۵.درج ساير مشخصات دادخواست مثل هزينه دادرسي و…

ضمانت اجراي شرايط دادخواست اعتراض

اگر در دادخواست اعتراض شرايطي كه گفتيم رعايت نشود با دو حالت مواجه‌ايم:

حالت اول

اگر نام، نام خانوادگي و اقامتگاه معترض يا نماينده او در دادخواست درج نشود قرار رد دادخواست توسط مدير دفتر همان شعبه بدوي يا تجديدنظر كه اعتراض به آنجا تقديم شده صادر مي‌شود.

حالت دوم

اگر ساير شرايط اعتراض ثالث رعايت نشود مدير دفتر دادگاه بدوي يا تجديدنظر كه اعتراض به آن جا تقديم شده خطاب به معترض ثالث اخطار رفع نقص صادر و به او مهلت ۱۰روزه براي رفع نقص مي‌دهد درصورت انقضاي مهلت ۱۰روز و عدم رفع نقص مدير دفتر قرار رد دادخواست اعتراض را صادر مي‌كند. اين قرار ظرف ۱۰روز از تاريخ ابلاغ قابل اعتراض است.

آثار اعتراض شخص ثالث

داراي دو اثر است:

۱.اثر تعليقي

طبق قانون اعتراض ثالث موجب تاخير در اجراي حكم قطعي نمي‌شود پس اثر تعليقي ندارد اما در مواردي كه جبران ضرر و زيان ناشي از اجراي حكم ممكن نباشد دادگاه به درخواست معترض ثالث پس از گرفتن تامين مناسب، قرار تاخير اجراي حكم را براي مدت معين صادر مي‌كند. اين قرار قابل اعتراض نيست.

۲.اثر انتقالي

اثر انتقالي يعني دعوا با تمام جوانب حكمي و موضوعي خود مورد رسيدگي مجدد قرار بگيرد. اثر انتقالي اين اعتراض به همان قسمت و جهتي محدود است كه شخص معترض آن را خلاف حقوق خود دانسته است پس ساير قسمت‌ها و جهات راي بازبيني نمي‌شود.

رسيدگي و صدور راي

رسيدگي به اعتراض ثالث مثل رسيدگي در دادگاه بدوي است چه اين اعتراض در دادگاه بدوي رسيدگي شود چه در دادگاه تجديدنظر. در رسيدگي به اين اعتراض تشكيل جلسه دادرسي و دعوت از طرفين الزامي است. اگر اعتراض پس از تشكيل جلسه وارد تشخيص داده شود، دادگاه حكم را نقض و حكم مقتضي صادر مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در اعتراض ثالث، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اعتراض ثالث پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : اعتراض ثالث

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/25  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]

هدف اصلي قانون گذار و مراجع قضايي اين است كه از حقوق قانوني افراد جامعه دفاع شود و اگر به دليل حكم يا راي‌اي كه از مرجع قانوني صادر مي‌شود حقي پايمال گردد شخص متضرر مي‌تواند به اين امر اعتراض كند. مانند اعتراض شخص ثالث نسبت به راي دادگاه. اما براي اينكه فردي بتواند اعتراض نمايد شرايطي لازم است. در اين مطلب به بررسي شرايط دعواي اعتراض ثالث مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : دعواي اعتراض ثالث

 

 

 

اعتراض شخص ثالث و انواع آن

در ماده‌ 417 آيين دادرسي مدني اعتراض شخص ثالث تعريف شده است. در صورتي كه يك راي صادر شود و به موجب آن به حق شخصي به غير از اصحاب دعوا خللي وارد گردد آن فرد مي‌تواند اعتراض نمايد. اين اعتراض داراي انواعي است از جمله:

1/ شخص ثالث اصلي: اعتراض شخص ثالث نسبت به راي يا حكمي كه حق او را پايمال مي‌كند.

2/ شخص ثالث طاري: در صورتي كه در دعوا يكي از اصحاب دعوا براي دفاع از خود به يك راي كه در دادگاهي ديگر صادر شده استناد كند طرف ديگر دعوا مي‌تواند نسبت به اين موضوع اعتراض كند. يعني به اينكه فرد به راي صادره از دادگاه ديگري استناد كرده اعتراض كند.

شرايط اعتراض شخص ثالث

با توجه به تعريفي كه در ماده‌ 417 قانون آيين دادرسي مدني براي اعتراض ثالث ذكر شده است مي‌توان گفت براي اين اعتراض دو شرط مهم وجود دارد:

1/ عدم حضور شخص ثالث در جلسات دادگاه به عنوان اصحاب دعوا.

2/ ذي نفع بودن معترض.

عدم حضور شخص ثالث

اولين شرط و مهم‌ترين شرط اين است كه شخص ثالث يا نماينده او در دادگاه حضور نداشته باشد و براي اين موضوع بايد به موارد زير توجه نمود:

1/ عدم حضور به عنوان اصحاب دعوا: شخص ثالث نبايد حضور داشته باشد يا اگر حاضر مي‌شود به عنوان اصحاب دعوا نباشد. به طور مثال آقاي الف به عنوان خوانده در جلسه دادگاه حضور پيدا مي‌كند در اين صورت نمي‌تواند بعدا به عنوان شخص ثالث اعتراض نمايد.

اين كه شخص با چه عنواني در دادگاه حاضر شود داراي اهميت است اگر فقط به عنوان تماشاچي حاضر شود نمي‌توان او را از اصحاب دعوا دانست. ولي اگر به عنوان خوانده، خواهان، وارد ثالث و مجلوب ثالث در دعوا حاضر شود جزو اصحاب دعوا محسوب است.

2/ دادرسي منتهي به راي: اينكه شخص در كدام جلسه حاضر نباشد نيز داراي اهميت است. يك دعوا ممكن است داراي چند جلسه دادرسي باشد ولي آنچه كه ملاك است عدم حضور در جلسه دادرسي است كه در آن رسيدگي انجام و راي صادر مي‌شود.

ذي نفع بودن شخص ثالث

در صورتي فرد ثالث مي‌تواند اعتراض كند كه به سبب راي به او ضرري برسد و حق او پايمال شده باشد. اين زيان مي‌تواند فعلي و منجز باشد يا اينكه محتمل. به عبارت ديگر اين ضروري نيست كه ضرر و زيان به صورت قطعي اتفاق بيفتد بلكه همين كه احتمال آن وجود داشته باشد كافي است.

حضور ثالث در دعوا

شركت نمودن شخص ثالث يا نماينده‌ او در جلسه دادرسي مانع از استماع دعواي اعتراض است. در اين راستا مي‌توان گفت كه وكيل، ولي، قيم، مدير شركت، وزير وزارت خانه و… مي‌توانند به جاي خود شخص حاضر شوند. اين امر حضور محسوب مي‌گردد. همچنين در مورد شخص حقوقي مدير شركت و مدير تصفيه اگر در دادرسي حضور داشته باشند حق اعتراض ثالث از شخص حقوقي گرفته مي‌شود.

همچنين آگاهي يا عدم آگاهي فرد در مورد جلسه دادگاه مانع از مطرح كردن دعواي اعتراض شخص ثالث نيست. به فرض مثال آقاي ب از جلسه دادرسي ميان الف و ج اطلاع دارد ولي در آن شركت نمي‌كند. با اين حال آقاي ب در صورت وجود شرايط مي‌تواند اعتراض كند.

سوالات متداول

در چه صورت شخص ثالث مي‌تواند به راي اعتراض كند ؟

اگر در جلسه دادرسي حضور نداشته باشد و راي باعث ضرر او شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چطور از شخص ثالث حق اعتراض گرفته مي‌شود ؟

در صورت حضور خود شخص يا نماينده او در جلسه دادگاه حق اعتراض از شخص ثالث ساقط مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد شرايط دعواي اعتراض ثالث مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دعواي اعتراض ثالث، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دعواي اعتراض ثالث پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

 

منبع : دعواي اعتراض ثالث

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/12/24  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]

هر دعوايي دو طرف دارد و فقط نسبت به همان دو نفر بايد محدود شود. اما گاهي اين دعوا و حكم صادره بر روي شخص ديگري هم اثر مي‌گذارد‌. در اين صورت شخص ثالث هم وارد ماجرا مي‌شود. در اين صورت شخص ثالث حق دارد به اين موضوع اعتراض نمايد. در اين مطلب به بررسي دعواي اعتراض ثالث اصلي مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع :  اعتراض ثالث اصلي

 

 

 

اعتراض شخص ثا‌لث و انواع آن

شخص ثالث به معناي شخص سوم است به عبارت ديگر هر كسي به غير خوانده و خواهان يعني اصحاب دعوا شخص ثالث محسوب مي‌گردد.

بر اساس ماده‌ 417 قانون آيين دادرسي مدني در صورتي كه يك راي صادر شود و به موجب اين راي به حق شخص ثالث خدشه‌‌اي وارد گردد در صورت عدم حضور خودش يا نماينده‌ قانوني او در دعوا شخص ثالث مي‌تواند به راي اعتراض نمايد.

بر اساس ماده‌ 419 قانون آيين دادرسي مدني اعتراض شخص ثالث به دو دسته اصلي تقسيم مي‌گردد:

1/ شخص ثالث اصلي.

2/ شخص ثالث طاري.

دعواي اعتراض ثالث اصلي

بر اساس ماده‌ 419 قانون آيين دادرسي مدني اعتراض شخص ثالث اصلي اعتراضي است كه از ابتدا از طرف شخص ثالث صورت مي‌گيرد‌. به همين دليل شخص ثالث اصلي ناميده مي‌شود. زيرا اين دعوا در ابتدا مطرح مي‌شود. به طور مثال بين آقاي الف و آقاي ب دعوايي در دادگاه مطرح مي‌شود. حكم صادره باعث مي‌شود تا حق آقاي ج كه اصلا در دعوا حضور نداشته تضييع گردد. در اين صورت آقاي ج اعتراض مي‌كند به اين دعوا اعتراض ثالث اصلي مي‌گويند‌.

دادخواست دعواي اعتراض ثالث اصلي

براي رسيدگي به اين اعتراض ارائه دادخواست ضروري است‌. اين دادخواست بايد به طرفيت محكوم له و محكوم عليه دعوا باشد و شرايط شكلي زير رعايت شود:

1/ اين دادخواست بايد شامل نام‌، نام خانوادگي و اقامتگاه معترض باشد‌. اگر اين دادخواست شامل يكي يا همه اين اطلاعات نباشد از سوي مدير دفتر دادگاه رد مي‌شود و قرار رد اعتراض به مدت ده روز قابل اعتراض است.

2/ دادخواست بايد شامل اطلاعاتي از قبيل مشخصات معترض عليه‌، مشخصات راي مورد اعتراض و… را داشته باشد. اگر اين اطلاعات ذكر نشده باشد دادخواست توقيف مي‌شود و شخص معترض تا مدت ده روز بعد از ابلاغ اخطار رفع نقص مهلت دارد تا نواقص را برطرف كند در غير اين صورت دادخواست رد مي‌شود.

مرجع رسيدگي به‌ دعواي اعتراض ثالث اصلي

اعتراض شخص ثالث فقط براي آرا اعم از قطعي و غير قطعي‌، حضوري‌، غيابي و… پذيرفته مي‌شود. نسبت به تصميمات دادگاه حتي در امور ترافعي اعتراض شخص ثالث مسموع نمي‌گردد.

اين دادخواست اعتراض در دادگاه صادر كننده راي قطعي مطرح مي‌شود‌. به طور مثال در صورتي كه راي دادگاه بدوي عينا در دادگاه تجديد نظر تاييد شود بايد دادخواست به دادگاه تجديد نظر ارسال گردد.

اعتراض ثالث نسبت به آرايي كه در ديوان عالي كشور ابرام شده است به دفتر ديوان عالي كشور فرستاده مي‌شود و در اينجا ديوان دادخواست اعتراض را به دادگاهي كه راي ابرام را صادر كرده مي‌فرستد.

مهلت اعتراض شخص ثالث اصلي

براي اين دعوا مهلتي از نظر زماني تعيين نشده است. فقط بر اساس ماده‌ 422 قانون آيين دادرسي مدني قبل از اجراي حكم مي‌توان بر آن اعتراض كرد و بعد از اينكه حكم اجرا مي‌شود فقط در يك صورت مي‌تواند اعتراض نمايد‌. آن هم زماني كه ثابت نمايد حقوقي كه اساس و ماخذ اعتراض است به جهت قانوني ساقط نشده است. يعني اينكه شخص ثالث اول بايد ثابت كند حقي كه به موجب راي از او ساقط شده به موجب قانون نبوده و غير قانوني از او اين حق را گرفته‌اند.

اثر دعواي اعتراض شخص ثا‌لث

بر اساس ماده‌ 424 قانون آيين دادرسي مدني اعتراض شخص ثالث چه در دعواي مالي و غير مالي باعث تعليق نمي‌شود. اما اگر شرايط به گونه‌‌اي باشد كه اجراي حكم باعث ضرر و زياني شود كه امكان جبران آن وجود نداشته باشد دادگاه از شخص ثالث ابتدا يك تامين مناسب اخذ مي‌نمايد و بعد قرار تاخير در اجراي حكم را براي يك مدت معين صادر مي‌كند. اين مدت زمان تاخير مي‌تواند تمديد گردد.

به طور مثال يك راي به ضرر آقاي ب صادر شده و آقاي ب هم اعتراض دارد. حكم در زمان خود بايد اجرا شود اما آقاي ب اظهار مي‌كند كه اگر اين راي اجرا شود باعث ضرر غير قابل جبران او مي‌شود. در نتيجه دادگاه از آقاي ب يك تامين مناسب مانند وجه نقد يا ضمانت نامه بانكي مي‌گيرد و اجراي حكم را تا دو ماه به تاخير مي‌اندازد.

سوالات متداول

اعتراض شخص ثالث اصلي چيست ؟

هنگامي كه يك راي صادر مي‌شود و اين راي باعث ايجاد خلل در حق يك شخص ديگر يا ثالث شود فرد مي‌تواند به اين راي اعتراض كند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

مرجع رسيدگي به اعتراض شخص ثالث كجاست ؟

همان دادگاه صادر كننده‌ راي اصلي به اعتراض ثالث هم رسيدگي مي‌كند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چگونه شخص ثالث مي‌تواند به راي صادره اعتراض كند ؟

شخص ثالث كه از راي ضرر ديده است دادخواست اعتراض تهيه نموده و به دادگاه ارائه مي‌دهد.

آيا اعتراض ثالث باعث توقيف اجراي حكم مي‌شود ؟

خير، اثري بر روي اجراي حكم ندارد مگر در يك مورد‌.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد دعواي اعتراض ثالث اصلي مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اعتراض ثالث اصلي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اعتراض ثالث اصلي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع :  اعتراض ثالث اصلي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/12/24  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب